Welkom op de website van Annie Oosterbroek-Dutschun.

Maak kennis met Annie Oosterbroek, haar leven en haar schrijverschap.

Annie Oosterbroek-Dutschun werd op 28 mei 1918 geboren als Joan Hermann Dutschun in een militair hospitaal in Londen. Haar vader werkte bij de Duitse ambassade maar werd in de eerste wereldoorlog 1914-1918 geïnterneerd in een kamp in Wapenveld. John Dutschun en zijn vrouw Margaret Cooper werden in Wapenveld overvallen door de wapenstilstand van 10 november 1918. Zij moesten naar Duitsland vertrekken en gedwongen door de omstandigheden, bleef de kleine Joan achter bij een boswachter in Wapenveld. Via dit gezin werd ze uiteindelijk geadopteerd door Johannes en Maria van der Beek. Haar jeugd- en tienerjaren bracht ze in Wapenveld door. Daarna verhuisde ze naar Apeldoorn waar ze trouwde met Peter Oosterbroek. Daar begon haar carriére als schrijfster.

Annie Oosterbroek schreef in haar leven meer dan 60 boeken waarvan in totaal ruim 7 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Op deze website kunt u nader kennismaken met het leven, het schrijversschap en de boeken van Annie Oosterbroek - Dutschun

Fietsroute

Deze fietsroute van circa 22 kilometer door Wapenveld en omgeving gaat langs talrijke plekjes die in de boeken van Annie Oosterbroek - Dutschun een rol spelen.
Daaronder bijvoorbeeld het Duitse kamp, boerderij 't Oever, de kerk in Vorchten maar ook de boerderij Erve IJzerman en de boerderij aan de Lagestraat in Wapenveld waar ze jarenlang woonde. U kunt deze fietsroute in pdf formaat hieronder downloaden.

 Annie Oosterbroek fietsroute